Antwerpse Ring: Vanaf 30 augustus volledige capaciteit

Antwerpen, België – Vanaf dinsdag 30 augustus 2005, nog voor de start van het nieuwe schooljaar in België, beschikt de Antwerpse Ring opnieuw over de volledige capaciteit. Ook een aantal op- en afritten zullen al open gaan tegen 1 september. De komende 2 weken zal de omschakeling op de Ring echter gepaard gaan met wisselende verkeerssituaties. Daarom wordt er aan alle chauffeurs gevraagd om tot het einde van de werken extra voorzichtig te rijden op de Ring en alert te zijn voor de wijzigende verkeerssituaties.

Het wegdek van de Antwerpse Ring is tegen 30 augustus heraangelegd. Dat betekent dat op die dag het doorgaand verkeer op de Ring opnieuw over de volledige capaciteit zal beschikken. Op 23 augustus gaan systematisch alle rijstroken op de Ring richting Nederland (richting 2) open. Van 27 tot 30 augustus gaan op de Ring richting Gent (richting 1) alle rijstroken open.

De volgende op- en afritten gaan tegen 1 september open: afrit Centrum (27/8), oprit AMAM (31/8), oprit Kolonel Silvertop (31/8), oprit Jan Van Rijswijcklaan (31/8) en de complexen Berchem (31/8) en Merksem-Groenendaallaan (31/8). Tegen 1 september wordt ook de situatie op de Luitenant Lippenslaan weer in de oorspronkelijke staat hersteld.

Net als bij de start van de werken, gaat deze grote verkeersomschakeling extra verkeershinder veroorzaken. Zo worden in de nachten van 22 en 23 augustus de twee resterende werfbruggen weggehaald. Het gaat om de werfbrug over de aansluiting van de Ring richting Gent (richting 1) met de E34-E313 en die met de E19/A12-zuid. Het wegdek onder deze werfbruggen moet nog vernieuwd worden. Dat gebeurt aansluitend op het weghalen van de brug en duurt enkele weken. Tijdens deze werken wordt het verkeer lokaal rond de plaats van de vroegere werfbrug geleid. Chauffeurs krijgen de raad extra aandacht te hebben voor deze wijzigende verkeerssituaties.

De afrit Borgerhout (naar de Plantinpoort), die nu de uitrit naar de Singel is, moet weer ingericht worden als afrit van de Ring en is vanaf 26 augustus afgesloten voor het verkeer van de E34-E313. Vanaf 26 augustus verandert ook de verkeerssituatie voor het verkeer van de E34-E313 dat naar de Singel wil. Het moet vanaf dan de linkse afrit Borgerhout (17) nemen naar de Turnhoutsepoort. Dit kruispunt met de Singel is tegen dan volledig open zodat het verkeer er alle richtingen uit kan.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Stad Antwerpen