Proef met digitale flitspalen op de A2

Rotterdam РHet Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM) is deze week een proef gestart op de A2 met vijf digitale flitspalen. Tijdens de testperiode van enkele weken wordt er w̩l gemeten, maar niet bekeurd.

De nieuwe camera’s maken niet langer gebruik van een film in de flitspaal, maar werken digitaal. Het systeem is veiliger in het gebruik, omdat de film in de paal langs de weg niet meer verwisseld hoeft te worden. In plaats daarvan kunnen gegevens direct digitaal verstuurd worden. Daarnaast is de kwaliteit van de beelden beter en kan het proces sneller verlopen omdat de foto’s niet meer hoeven te worden ontwikkeld.

De nieuwe flitspalen worden geleverd door verschillende leveranciers, die zijn geselecteerd via een Europese aanbestedingsprocedure.

“Proefopstelling snelheidscontrole”
Het specifieke traject, de A2 tussen Breukelen en Vinkeveen, is uitgekozen vanwege het grote verkeersaanbod en de drie rijstroken. Aan het begin van het traject wordt een bord geplaatst met de tekst “proefopstelling snelheidscontrole”. Maandagavond starten de wegwerkzaamheden. Voor deze werkzaamheden zijn drie nachten gereserveerd.

Eerder deze maand is een proef met digitale verplaatsbare handhavingsmiddelen gestart.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Openbaar Ministerie