Drietal wegdelen Via Limburg gegund voor 34,2 mln

Maastricht – Rijkswaterstaat Limburg en de Provincie Limburg gunnen op 20 juli samen een drietal weggedeelten van het wegenproject Via Limburg. Het gaat om een deel van Rijksweg 73-Zuid en de provinciale wegen N293-Noord en de N280-Oost. Het werk is voor een bedrag van34,2 miljoen euro gegund aan de combinatie BAM Infra.

Voor Rijkswaterstaat gaat het om ruim 7,5 kilometer van Rijksweg 73-Zuid in Roermond en Ambt Montfort. Dit is het weggedeelte tussen de grens Swalmen-Roermond en de tunnel in Roermond/Ambt Montfort. Daarnaast hoort ook de wegverharding in de 2,4 km lange tunnel tot het werk dat verder nog zeven viaducten en enige kleinere zogenaamde kunstwerken telt.

Voor Rijkswaterstaat resteert na deze gunning voor Rijksweg 73-Zuid nog het zuidelijkste deel van Roermond tot de aansluiting op de A2 en het weggedeelte ten noorden van Tegelen tot Rijksweg 73-Noord. Deze beide weggedeeltes worden naar verwachting binnenkort eveneens gegund.

In opdracht van de Provincie Limburg gaat de combinatie BAM Infra de N293-Noord en de N280-Oost aanleggen. De N293-Noord wordt een 1,5 km lange autoweg die aansluit op de vorige week geopende N293-Zuid. De N293-noord sluit ter hoogte van de Koninginnelaan op de Rijksweg 73-zuid aan. De N280-Oost wordt een 3 km lange autoweg met een viaduct en enige faunapassages. Deze weg vormt de schakel tussen de nieuwe Rijksweg 73-Zuid en de Duitse Bundesautobahn 52.

Alle drie genoemde wegen zijn uiterlijk op 31 december 2007 gereed.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Via Limburg