Gaasperdammerweg A9 weekend afgesloten

Den Haag – De Gaasperdammerweg is komend weekend tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen afgesloten voor alle verkeer. De afsluiting is nodig vanwege werkzaamheden die de komende tijd aan de A9 worden uitgevoerd.

De weg wordt vrijdag 22 juli om 22.00 uur afgesloten. Maandagochtend om 5.00 uur wordt de A9 tussen Holendrecht en Diemen weer opengesteld. Tijdens de afsluiting wordt de inmiddels opgeknapte noordelijke baan weer opengesteld voor verkeer en wordt de zuidelijke baan afgesloten. Deze baan wordt de komende tijd onder handen genomen. Ook worden op beide knooppunten werkzaamheden uitgevoerd en plaatst Rijkswaterstaat anti-kijkschermen over een lengte van zes kilometer langs het wegdeel waar wordt gewerkt.

Het is de tweede keer dat de A9 een weekend lang wordt afgesloten. Rijkswaterstaat is vanaf begin juli bezig met grondig onderhoud van de A9. Een derde afsluiting staat gepland voor het weekend van 3 september. In dit weekend wordt de Gaasperdammerweg tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen weer ingericht, zodat het verkeer vanaf maandag 5 september weer in beide rijrichtingen twee rijstroken kan gebruiken.

Geadviseerd wordt om tijdens de afsluiting gebruik te maken van één van de omleidingroutes of alternatief vervoer te nemen. DRIPS (panelen) boven de weg en gele borden langs de weg geven de diverse routes aan. Kijk voor meer informatie op www.rijkswaterstaat.nl of bel het gratis telefoonnummer 0800-8002.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat