Grote opdracht werkmaatschappij BAM in Florida

Bunnik – De Amerikaanse werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep nv – Flatiron Construction Corp. – heeft opdracht verworven voor de vervanging van een brug (John’s Pass Bridge) in Pinellas County, nabij Tampa in de staat Florida. De aanneemsom bedraagt € 65 miljoen. Dit is het derde contract dat in korte tijd is toegekend aan Flatiron door het Florida Department of Transportation.

John’s Pass Bridge vormt de verbinding tussen Treasure Island en Madeira Beach, twee badplaatsen aan de westkust van Florida. Dagelijks passeren circa 17.000 voertuigen de brug uit 1970. Flatiron vervangt de huidige brug door een basculebrug van ruim 265 meter lengte met een grotere doorvaarthoogte. De bouw start in november. In 2009 zal de nieuwe brug gereed zijn.

Elders in Florida leidt Flatiron de joint venture die verantwoordelijk is voor de aanleg van een verkeersknooppunt bij de luchthaven van Tampa. Ook is Flatiron betrokken bij ontwerp en bouw van twee bruggen over Escambia Bay bij Pensacola, in het noordwesten van Florida.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Koninklijke BAM Groep nv