Werkzaamheden A9 voorspoedig

Den Haag – De weekendafsluiting van de Gaasperdammerweg, A9, is goed verlopen. De weg ging vrijdagavond 27 mei 2005 dicht en kon maandagochtend twee uur eerder dan gepland worden opengesteld voor verkeer.

De weekendafsluiting was nodig om het werkterrein op de weg in te richten. Ook is de weg opnieuw ingedeeld voor het verkeer, naar de situatie zoals deze de komende tijd tijdens de werkzaamheden zal zijn. Het groot onderhoud aan de A9 duurt naar verwachting tot september 2005. In deze periode is er altijd maar één rijstrook per rijrichting voor het verkeer beschikbaar. Daarnaast is de weg in een aantal weekeinden afgesloten. Ook de op- en afritten worden afgesloten, met uitzondering van de afrit S111 naar het AMC vanaf de A2. De verbindingswegen Amsterdam-Gaasperdammerweg bij het knooppunt Diemen zijn in beide richtingen permanent afgesloten.

Om de overlast voor forenzen te beperken is op initiatief van Rijkswaterstaat en Verkeer.advies de Zuidoostpas ontwikkeld. Ook op de snelwegen rondom Amsterdam is een aantal maatregelen genomen om de doorstroming tijdens de werkzaamheden te verbeteren. Zo is bijvoorbeeld een gedeelte van de vluchtstrook van de A1 richting Amersfoort ingezet als extra rijstrook.

Meer informatie over het groot onderhoud aan de A9 vindt u op de website van Rijkswaterstaat.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Ministerie van Verkeer en Waterstaat