Peijs reikt Zuidoostpas uit

Den Haag – Minister Karla Peijs van Verkeer en Waterstaat reikt op 28 mei 2005 de eerste Zuidoostpas uit aan bedrijven in Amsterdam Zuidoost. De pas is een mobiliteitsmaatregel, genomen vanwege het groot onderhoud aan de A9. De pas geeft forenzen die werken in Amsterdam Zuidoost/Amstel Business Park of Diemen Zuid de gelegenheid om tijdens werkzaamheden met trein en bus op hun werk te komen. Op deze manier kunnen zij de verwachte extra lange files te mijden.

De Zuidoostpas is ontwikkeld door Rijkswaterstaat, in samenwerking met Verkeer.advies. De pas is tot stand gekomen met medewerking van het bedrijfsleven in Amsterdam Zuidoost en de vervoerders NS, Connexxion en Gemeentelijk Vervoer Bedrijf en wordt verstrekt door de Stichting Amsterdam Zuidoost Bereikbaar. Ruim vijfenveertig bedrijven nemen deel aan de Zuidoostpas. Zowel het bedrijfsleven als het ministerie van Verkeer en Waterstaat investeren beide een kleine één miljoen euro in locatiebereikbaarheid.

De pas is geldig tussen eind mei en september, de periode dat er onderhoudswerkzaamheden op de A9 worden verricht. In deze maanden wordt het asfalt op de Gaasperdammerweg vervangen. Ook worden onder andere de verlichting en de vangrail vernieuwd en worden bruggen en viaducten onder handen genomen. Tegelijk met het groot onderhoud Gaasperdammerweg wordt het knooppunt Diemen aangepast.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Ministerie van Verkeer en Waterstaat