Start bouw tunnelbak Parkkamers

Den Haag – De werkzaamheden voor de bouw van de tunnelbak Parkkamers zijn inmiddels gestart en zullen eind 2006 afgerond zijn. Er wordt eerst begonnen met het inheien van heipalen, waarna het intrillen van damwanden plaatsvindt. Vervolgens wordt de bouwput ontgraven en kan begonnen worden met de constructieve bouw van de tunnel. Hierbij gaat het om het maken van bekistingen, aanbrengen van wapeningsstaal en storten van beton.

De tunnelbak komt te liggen tussen de toekomstige Tolhekplein en de kruising met de Strikkade. De tunnelbak voert de weg onder deze kade door. Ook wordt over de tunnel, op de kade, een fietspad aangelegd. De lengte van de (open) tunnelbak wordt circa 314 meter, met een gesloten gedeelte van 14 meter.

Voor eventuele vragen omtrent de aanleg van de N 470 kan er, tijdens kantooruren, contact opgenomen worden via ons telefoonnummer 010 – 511 9 511 of via de mail op info.n470@pzh.nl. Ons informatiecentrum Klapwijkse Knoop, Klapwijkselaantje 2 in Pijnacker, kan ook bezocht worden elke woensdagmiddag en vrijdag.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Zuid-Holland