A27 dit weekend definitief afgesloten

Den Haag – De afsluiting van de A27 gaat dit weekend definitief door. De weersvoorspelling voor komend weekend is gunstig, geen kou en weinig tot geen regen.
Van vrijdagavond 22 april 21.00 uur tot met maandagochtend 25 april 6.00 uur is de A27 in de richting van Breda afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer tussen het knooppunt Gorinchem en de aansluiting Geertruidenberg.

Waarom kunnen werkzaamheden nu wel doorgaan?
Rijkswaterstaat heeft tot het allerlaatste moment gewacht om persberichten te versturen en advertenties te plaatsen. De reden is dat Rijkswaterstaat zekerheid/duidelijkheid wil bieden over de afsluiting. Het 1e geplande weekend (8 t/m 11 april) werd er te koud weer voorspeld. Het 2e geplande weekend (15 t/m 18 april) werd elke dag van het weekend regen voorspeld. Het komende weekend is de weersvoorspelling veel gunstiger. Zondag wordt er wel wat regen voorspeld. Maar de meest weersgevoelige werkzaamheden worden nu op zaterdag uitgevoerd. Daarnaast wordt er een aantal aanvullende maatregelen (o.a. extra personeel) genomen om de werkzaamheden uit te voeren.

Waarom wordt de A27 afgesloten?
Over een groot deel van de A27 tussen Gorinchem en Geertruidenberg wordt het asfalt vervangen. Daarnaast is Rijkswaterstaat bezig met werkzaamheden aan de Keizersveerbrug over de Bergsche Maas.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Ministerie van Verkeer en Waterstaat