Provincie ZH rooit bomen voor verkeersveiligheid

Den Haag – De provincie Zuid-Holland rooit de komende week op verschillende plaatsen in totaal 200 bomen. Het gaat voornamelijk om populieren en wilgen, bomen die snel takken verliezen bij flinke storm. Maar ook een aantal essen dat te dicht langs de kant van de weg staat, moet wijken vanwege de verkeersveiligheid.

Sommige bomen staan dicht bij de weg. Volgens de hiervoor geldende richtlijnen kunnen ze een gevaar opleveren voor de verkeersveiligheid. Bij storm laten de bomen makkelijk takken vallen of waaien zelfs geheel om. Tijdens het werk worden de nodige veiligheidsmaatregelen genomen. Op de plaats van deze werkzaamheden is over een lengte van circa dertig meter één rijstrook beschikbaar. Een verrijdbaar verkeerslicht leidt het verkeer over de beschikbare rijstrook. De werkzaamheden vinden plaats langs de N214 tussen Papendrecht en Noordeloos, de N216 tussen Gorinchem en Schoonhoven en langs de N215 tussen Stellendam en Oude-Tonge.

Fietsers
(Brom-)fietsers kunnen enige hinder ondervinden. Op de plaats waar de bomen worden gerooid, is het aanwezige fietspad namelijk afgesloten. De provincie leidt de fietsers om vanaf de kruising vóór de werkzaamheden. De eerst volgende kruising erna komen de fietsers weer terug op het voor hen bedoelde fietspad.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Zuid-Holland