Aanleg spitsstroken Prins Clausplein

Den Haag – In verband met de aanleg van spitsstroken op het Prins Clausplein, worden er van maandag 4 april tot en met maandag 11 april 2005 verschillende werkzaamheden uitgevoerd op de Rijkswegen A4 en A12. In verband met deze werkzaamheden worden vanaf het Prins Clausplein de A4 en A12 richting Den Haag van vrijdag 8 april 0:00 uur tot maandag 11 april 05.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Voorafgaand hieraan wordt op het Prins Clausplein de verbindingsweg van de A4 naar de A12 deze week iedere avond/nacht afgesloten van 21.00 tot 05.00 uur.

Tijdens de nachtafsluitingen wordt het verkeer omgeleid via de A12 richting Utrecht en afrit 5 Nootdorp. Gedurende de afsluiting van komend weekeinde wordt het verkeer vanuit Amsterdam (A4) geadviseerd om op het knooppunt Burgerveen via de A44 richting Den Haag te rijden. Overig verkeer vanuit Amsterdam naar Den Haag wordt op de A4 bij afrit 8 Leidschendam omgeleid via de N14. Verkeer vanuit Rotterdam (A13/A4) en Zoetermeer (A12) wordt omgeleid via de A4 richting Amsterdam en afrit 8 Leidschendam via de N14.
Verkeer vanuit Amsterdam richting Utrecht wordt geadviseerd via de N11 te rijden. Overig verkeer vanuit Amsterdam naar Utrecht wordt omgeleid via de A4 richting Rotterdam, afrit 11 Rijswijk/Delft en vervolgens de A12 richting Utrecht.

Rijkswaterstaat legt twee spitsstroken aan: een op de A12, tussen het Prins Clausplein en de afrit Voorburg, en een op de A4 tussen de aansluiting Leidschendam en het Prins Clausplein. De spitsstroken bevinden zich op plaatsen waar vaak filevorming plaatsvindt. Door de vluchtstrook in te richten als een spitsstrook, wordt de beschikbare ruimte beter benut.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Ministerie van Verkeer en Waterstaat