Groot onderhoud rondweg Coevorden N382

Assen – Ter verbetering van de veiligheid en de bereikbaarheid in Coevorden werken de provincie Drenthe en de gemeente Coevorden dit voorjaar nauw samen aan het verbeteren van de rondweg van Coevorden. Dat gebeurt in het kader van een grote onderhoudsbeurt voor de N382. De provincie, eigenaar van de weg, benut de gelegenheid om een aantal verbeteringen aan de weg door te voeren. Ook test de provincie stil asfalt op het wegdeel. De werkzaamheden vinden zowel voor als na de zomer plaats en starten op 29 maart 2005 Naar verwachting is het groot onderhoud in november 2005 gereed. Het verkeer wordt omgeleid met borden.

In de periode van 29 maart tot 11 juni 2005 wordt de N382 tussen de aansluiting met de N34 en de aansluiting met de Europaweg (N863) voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Daarbij wordt bij wijze van proef gebruik gemaakt van zogenoemd stil asfalt, een geluiddempend materiaal. De provincie onderzoekt welke effecten dit heeft op het geluidsniveau voor het omliggende gebied. Naast milieutechnische aspecten van stil asfalt wil de provincie tevens meer weten over de duurzaamheid, het beheer en de kosten van stil asfalt. Tegelijk met de nieuwe asfaltlaag krijgt de weg ook een andere markering conform de nieuwe landelijke richtlijnen en krijgen viaducten op het traject een onderhoudsbeurt. Dit gebeurt op basis van controles aan de constructies.

Na de zomervakanties start de provincie op 22 augustus 2005 met de aanleg van een nieuwe rotonde bij de kruising met de Euregioweg en een nieuwe weg vanaf de rotonde richting het Alte Picardiekanaal. Deze weg vervangt de bestaande afrit van de rondweg naar het kanaal.

Rotonde Euregioweg
De aanleg van een nieuwe rotonde op de kruising van de N382 met de Euregioweg moet zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer op de steeds drukker wordende rondweg. Maar ook de verkeersveiligheid is een belangrijk argument voor de aanleg van de rotonde. Landelijke cijfers wijzen uit dat door de aanleg van rotondes het aantal verkeersslachtoffers afneemt.

Benzinestation
Rond het benzinestation vinden werkzaamheden plaats die de verkeersveiligheid moeten vergroten. Zo krijgt de entree van het benzinestation een nieuw vak voor links afslaand verkeer voor weggebruikers uit de richting van de grens. Ter hoogte van de uitgang wordt een middengeleider geplaatst. Verkeer vanuit de richting Duitsland kan dan niet meer van de verkeerde kant het terrein van het benzinestation oprijden. Dit leidde in het verleden tot gevaarlijke situaties.

Overlast
De werkzaamheden aan de N382 brengen overlast met zich mee voor gebruikers van de rondweg en voor omwonenden. De provincie verspreidt deze week een krant met informatie over de werkzaamheden. Verkeer wordt ter plaatse door borden omgeleid. Informatie over de wegwerkzaamheden is ook te vinden op www.verkeer.drenthe.nl en op www.coevorden.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Drenthe