Stuurgroep eensgezind over aansluiting A9 bij Heiloo

Haarlem – De gecombineerde stuurgroep Wonen in het Groen\Aansluiting A9 spreken zich eensgezind uit over een extra aansluiting op de A9 met een oostelijke Parellelweg bij Heiloo. Gekozen is voor de variant van een aansluiting ter hoogte van de Lagelaan (op de grens van Castricum en Heiloo) waardoor het woningbouwproject ‘Wonen in het Groen’ op de locatie Heiloo\Limmen rechtstreeks wordt ontsloten. Vanaf de aansluiting op de A9 wordt een oostelijke Parallelweg aangelegd voor een extra ontsluiting van het bedrijventerein Boekelermeer. « Dit is inderdaad de beste optie » , aldus gedeputeerde Ton Hooijmaijers.

Voorafgaand aan de stuurgroepvergadering van vandaag is een informatiebvijeenkomst gehouden, waar verschillende belangengroepen voor waren uitgenodigd. Tijdens de bijeenkomst is de voorkeur van de diverse organisaties gepeild. Deze informatie is meegewogen bij de besluitvorming van de gecombineerde stuurgroep.

De gecombineerde stuurgroep gaat spoedig een actieve lobby starten richting het ministerie van Verkeer en Waterstaat om de noodzakelijke aansluiting op de A9 nabij Heiloo zo spoedig mogelijk gerealiseerd te krijgen.

Deelnemers aan de gecombineerde stuurgroep Wonen in het Groen\Aansluiting A9 zijn: provincie Noord-Holland (voorzitter: gedeputeerde Ton Hooijmaijers), gemeente Castricum, gemeente Heiloo en de gemeente Alkmaar.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Noord-Holland