Groot onderhoud A10-Noord

Haarlem – Eens in de 10 Ã 15 jaar moet groot onderhoud worden uitgevoerd om de veiligheid en de doorstroming op rijkswegen te garanderen. Niet alleen de Gaasperdammerweg (A9) is in 2005 aan de beurt. Ook tussen de Coentunnel en de Zeeburgertunnel aan beide rijbanen van de A10-Noord krijgt de weg een grote opknapbeurt. Tegelijk wordt het deel van de A8 vanaf de aansluiting Kolkweg tot aan de samenvoeging met de A10, aangepakt. Het groot onderhoud is tussen het voorjaar en het begin van de zomer 2005.

De werkzaamheden vinden in twee fasen plaats. De eerste vijf weken zijn er werkzaamheden op de “binnenring”, Coentunnel richting Zeeburgertunnel. Gedurende de werkzaamheden krijgt het verkeer te maken met verlegde en versmalde rijstroken. Tijdens de avonden en nachten blijft minimaal één rijstrook richting Zeeburgertunnel open voor het verkeer. Het verkeer richting de Coentunnel blijft beschikken over drie verlegde en versmalde rijstroken. Afhankelijk van het deel van de A10 waar gewerkt wordt zijn toe- en afritten afgesloten. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km en 90 km per uur. Overdag zijn er per rijrichting altijd 3 rijstroken beschikbaar en zijn alle toe- en afritten bereikbaar.

Na de eerste vijf weken starten de werkzaamheden op de “buitenring”, Zeeburgertunnel richting Coentunnel. Deze zijn gepland in vier weekeinden en is dit deel van de A10 afgesloten voor het verkeer. Het verkeer wordt via A10-oost, -zuid en -west omgeleid. De binnenring A10 en de toe- en afritten blijven gewoon beschikbaar voor het verkeer. Af en toe is een deel van de toe- en afritten van de buitenring gesloten. Welke dat zijn heeft te maken in welk deel van de buitenring A10 gewerkt wordt. De werkzaamheden op het deel van de A8 zijn in dezelfde periode als het werk aan de buitenring A10-noord.

Tijdens de werkzaamheden op de A10 moet het verkeer rekening houden met overlast en extra reistijden. Er is dan geen hinder voor het verkeer op de A8 zelf, behalve als daar gewerkt wordt.

Communicatie
Rijkswaterstaat heeft inmiddels hulpdiensten, Kamer van Koophandel en bedrijven in de omgeving geïnformeerd over het Groot Onderhoud A10-noord. In het voorjaar worden informatiebijeenkomsten voor bedrijven en omwonenden georganiseerd. De werkzaamheden zullen via advertenties in de media en door borden langs de weg worden aangekondigd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Holland