Werkzaamheden n207 Jacobswoude

Den Haag – Van vrijdag 4 februari 2005 20.00 uur tot uiterlijk maandag 7 februari 2005 06.00 uur is het kruispunt Herenweg N207-Kruisweg N446 in Jacobswoude afgesloten voor al het doorgaande gemotoriseerde verkeer. Tijdens de weekendafsluiting wordt de weg verlegd naar het oosten. Dat is noodzakelijk voor de bouw van een fiets- en voetgangerstunnel onder de N 207. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de N 460, de N11 en de A4. Bestemmingsverkeer wordt lokaal omgeleid. De omleidingen worden ter plaatse aangegeven met tijdelijke borden.

Naast de wegverlegging worden tijdens het weekend van 4 – 7 februari 2005 geleidebarriers verplaatst en de tijdelijke belijning aangepast. Ook worden de verkeersregelinstallatie en de openbare verlichting op het kruispunt omgezet. Bovendien zullen er onderhoudswerkzaamheden aan het wegdek worden verricht. De werkzaamheden maken deel uit van het project voor de aanleg van een fiets-/voetgangerstunnel onder de N 207 en busstroken langs de N 207 (Herenweg) vanaf Alphen aan den Rijn-Noord tot en met de N 446 (Kruisweg) in Jacobswoude. De werkzaamheden worden in drie fases uitgevoerd en zijn halverwege 2005 afgerond.

Voetgangers en fietsers
Voetgangers en fietsers ondervinden nauwelijks hinder van de werkzaamheden. Zij kunnen tijdens de afsluiting gebruik blijven maken van de voor hen bestemde paden en wegen.

Openbaar vervoer
De lijnbussen van Connexxion rijden tijdens de weekendafsluiting over de parallelweg van de Herenweg (N 207). De bushaltes worden ter hoogte van de huidige locaties verplaatst naar de parallelweg.

Meer informatie
Voor meer informatie over de weekendafsluiting en andere wegwerkzaamheden kunt u kijken op www.n207.nl Bij slechte weersomstandigheden worden de werkzaamheden uitgesteld en verschoven naar het weekend van 11-14 februari 2005.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Zuid-Holland