Aanvullende maatregelen bocht A1/A6

Den Haag – Er zijn tijdelijk aanvullende maatregelen getroffen om ongelukken in de bocht van de A1/A6 (ter hoogte van Muiderberg) te voorkomen. Buiten de spits is één van de twee rijstroken voor het verkeer afgesloten. Ook staat er een tekstwagen met de boodschap ‘matig uw snelheid. 10 ongelukken in 12 dagen’.

De extra maatregelen moeten ervoor zorgen dat weggebruikers hun snelheid voldoende aanpassen. De afgelopen weken vonden verscheidene ongelukken plaats in deze bocht. Na een eerste reeks ongevallen, waarna een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur werd ingevoerd, vonden er gisteren nog eens vier ongelukken plaats.

Uit onderzoek blijkt dat het wegdek in de bocht van de A1/A6 in goede staat verkeert en voldoende stroef is. Ook ten aanzien van de vormgeving van de weg zijn er geen aantoonbare oorzaken te benoemen. Het wegdek in de bocht A1/A6 is vorig jaar november nog schoongespoten. De komende tijd verricht Rijkswaterstaat samen met de politie nog een aantal onderzoeken, die zijn gericht op structurele snelheidsbeïnvloeding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Ministerie van Verkeer en Waterstaat