RvS vernietigt Streekplanherziening n831 Rondweg Hedel

Arnhem – De provincie Gelderland en de gemeente Maasdriel zijn verrast door de uitspraak van de Raad van State van 3 november 2004 waarin de streekplanherziening voor de nieuwe provinciale weg N831 in de gemeente Maasdriel is vernietigd. Het gaat hier om het oostelijk deel van de weg.

Uit de uitspraak blijkt dat het besluit van de provincie op vrijwel alle punten de toets der kritiek kan doorstaan. Maar de Raad van State vindt dat er te weinig onderzoek is gedaan naar de luchtkwaliteit en dat de provincie de belangen van cafetaria ’t Smulhuske te Hedel niet zorgvuldig heeft afgewogen. De cafetaria vreest omzetverlies door het verleggen van de provinciale weg.

De provincie gaat nu onderzoeken wat de gevolgen zijn van de vernietiging van de streekplanherziening. In het slechtste geval betekent dit dat de aanleg van de rondweg zeker een aantal maanden vertraging oploopt. Het provinciebestuur hoopt dat de schop in 2007 de grond in kan.