Extra strook R’daal-Bergen op Zoom gesloten

‘s-Hertogenbosch – Om de verkeershinder door de werkzaamheden aan de Ring Antwerpen voor de Nederlandse weggebruiker enigszins te beperken, is er een extra strook geopend langs A58. Nu de werkzaamheden aan ring Antwerpen voor dit jaar zijn afgerond, is de extra strook gesloten.

De extra strook was bedoeld om het verkeer richting Antwerpen tegemoet te komen, verkeer dat van de omleidingsroute gebruik moest maken als gevolg van de werkzaamheden rond Antwerpen. Door het creëren van een extra strook op de drukste momenten van de dag zorgde dit voor een betere doorstroming op de A58. De rijstrook werd dagelijks opengesteld, in juni op werkdagen, in juli ook op zaterdagen om het vakantieverkeer tegemoet te komen en in augustus is hij bijna de hele maand dicht geweest door het kleine aanbod verkeer. In september en oktober was de strook elke werkdag geopend van ongeveer 3 uur tot half 7. De extra rijstrook is in gebruik geweest van 17 juni tot 29 oktober 2004.

Ook het inhaalverbod voor vrachtverkeer was tussen juni en eind oktober de hele dag geldig in plaats van alleen tijdens de spitsuren. Afgelopen weekend is dit teruggedraaid en geldt het inhaalverbod alleen tijdens de spits. Uit de evaluatie zal blijken of deze maatregel ook volgend jaar weer wordt ingezet.

In 2005 zal vanaf 16 april tot eind oktober weer gewerkt worden aan de Ring Antwerpen, de extra strook wordt voor die tijd ook weer opgebouwd en zal vanaf 16 april weer in gebruik genomen gaan worden.

Ervaringen
De extra rijstrook is vooral door het vrachtverkeer als positief ervaren. In het begin waren er onduidelijkheden over de belijning/markering van de rijstrook. Ook de hulpdiensten waren tevreden over de functie van rijstrook.

De weggebruiker werd door lamelborden geattendeerd op de extra rijstrook en op deze open of dicht was. Daarnaast waren aanvullende maatregelen zoals tekstkarren voorhanden. Er wordt gekeken wat er ondernomen kan worden zodat de weggebruiker volgend jaar nog beter begrijpt of de strook open of dicht is.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Ministerie van Verkeer en Waterstaat