Elektrische HDD boorrig. Foto: Heijmans

Gratis webinar zero emissie infrastructuur op 19 april

De infrasector wil graag uitstootvrij gaan werken, maar daarvoor moet er nog heel veel gebeuren. Welke uitdagingen en mogelijkheden zijn er? Dat verkennen we tijdens een gratis Infrasite-webinar op maandag 19 april, van 15.00 tot 16.00 uur.

Dat doen we met de volgende drie sprekers, aan wie de deelnemers via de chat ook vragen kunnen stellen.

  • Jan van Rookhuijzen van ElaadNL licht een onderzoek toe dat deze organisatie deed naar elektrificering van bouwmaterieel. Dat kan heel snel gaan, maar alleen als er een goede planning aan ten grondslag ligt – vooral op het gebied van laadinfra.
  • Namens Heijmans zal senior adviseur duurzaamheid Stefan Daamen vertellen wat dit grote bouwbedrijf nu al doet met elektrische machines en wat de ambities daarin verder zijn.
  • Philip van Nieuwenhuizen van brancheorganisatie MKB Infra legt uit dat de ambities voor uitstootvrije infra prima zijn, en de leden zijn ook van goede wil, maar er moet wel aandacht zijn voor de haalbaarheid en betaalbaarheid van zero emissie infrastructuur.

Het webinar vindt plaats op 19 april van 15.00 tot 16.00 uur. Deelname is voor iedereen gratis, dus meld je nu aan om het webinar bij te wonen.

Congres Laadinfra ’21

Spreken de uitdagingen op het gebied van elektrificering en uitstootvrije mobiliteit je in bredere zin aan? Misschien is ons Congres Laadinfra ’21 op 1 juni aanstaande dan iets voor jou.