Rijkswaterstaat koelt meerdere bruggen

Foto: Ivo Ketelaar

De hitte zorgt voor problemen bij meerdere bruggen. Rijkswaterstaat koelt de Merwedebrug, Spijkenisserbrug en de Stadsbrug Dordrecht met water. Door de hoge temperatuur zijn de stalen brugonderdelen uitgezet, waardoor de bruggen niet meer goed dicht of open gaan.

Ook vrijdag 26 juli 2019 worden de bruggen, zolang dat nodig is, gekoeld. We monitoren alle bruggen gedurende de hitteperiode en nemen maatregelen wanneer nodig is.

Merwedebrug

Het verkeer kan met hooguit 50 km/h over de Merwedebrug bij Gorinchem rijden. In elke richting is 1 rijstrook afgesloten. Rijkswaterstaat adviseert het verkeer richting Utrecht om te rijden via de snelweg A59, snelweg A2 en snelweg A15 of via de A59, snelweg A16 en A15. En het verkeer richting het zuiden kan Den Bosch volgen via de A15 en de snelweg A2. Of via de snelwegen A15, A16 en de A59. De brug kan voorlopig niet open voor hoge schepen. Overige schepen kunnen wel onder de brug doorvaren.

Spijkenisserbrug

De Spijkernisserbrug wilde eerder vandaag niet zakken. Inmiddels is de brug gezakt en wordt deze verder gekoeld. Zodra het veilig is mogen weggebruikers weer gebruik maken van de brug. Het verkeer wordt omgeleid via de Hartelbrug, de Botlekbrug en de Botlektunnel. Rijkswaterstaat adviseert om vrijdag 26 juli 2019 ook gebruik te maken van de omleidingsroute. De brug blijft voorlopig gestremd voor de scheepvaart.

Over het verloop en de duur van de storing wordt de omgeving via sms, Twitter en de media op de hoogte gehouden. Aanmelden voor de gratis sms-service kan door een sms te sturen naar 3669 met de tekst ‘sbrug aan’. Wilt u geen berichten meer ontvangen? Sms dan ‘sbrug stop’ naar 3669.

Stadsbrug Dordrecht

De stadsbrug Dordrecht is gestremd voor scheepvaart.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat