Innovaties voor Making Waves gezocht

Foto: Ivo Ketelaar

Bent u of kent u een ondernemer die werkt aan een vernieuwende innovatie op het werkterrein van Rijkswaterstaat? Meld deze innovatie dan nu aan voor Making Waves.

Making Waves is een initiatief van de ministeries van IenM en EZ en heeft als doel om innovaties verder te helpen. Tijdens het evenement op donderdag 7 september 2017 pitchen 15 deelnemers op de Afsluitdijk hun meest veelbelovende innovatie aan een publiek van 500 genodigden, onder wie beleidsmakers en investeerders. Voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties Kofi Annan en de demissionair minister van IenM zijn sprekers.

Als partner van Making Waves mag Rijkswaterstaat 3 deelnemers aanleveren die kans maken om te pitchen op 7 september. De focus ligt op ‘cross-over’ innovaties: IenM en EZ zoeken oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken over grenzen van sectoren heen. Er zijn 5 categorieën: water, food & health, energy & transport, environment & raw materials en innovative society & security.

Wie kan indienen?
De pitch wordt bij voorkeur gegeven door een ondernemer of initiatiefnemer die de innovatie verder gaat ontwikkelen.

Selectiecriteria en commissie van Rijkswaterstaat
Rijkswaterstaat zoekt slimme, nieuwe, duurzame oplossingen om ons land op een betaalbare manier veilig, bereikbaar en leefbaar te houden. De selectiecriteria voor Making Waves zijn:

  • Veelbelovende innovatie met hoge mate van vernieuwing;
  • De mogelijkheid voor een cross-sectorale toepassing;
  • Passend binnen het werkterrein van Rijkswaterstaat.

Het kan hierbij gaan om nieuwe innovaties of uitgewerkte concepten die verder op weg moeten worden geholpen. De selectiecommissie bestaat uit leden van de afdeling Kennis & Innovatiemanagement, de Ideeëncoöperatie en de afdeling Markt & Innovatie.

Selectieproces en deadlines
Eerste ronde – Deadline vrijdag 9 juni
Lever een beschrijving van de innovatie aan op maximaal 2 A4-pagina’s. De beschrijving bestaat uit:

  • Algemene inleiding van de innovatie.
  • Wat is het doel van de innovatie?
  • Binnen welke categorie(ën) valt de innovatie?
  • Wie zijn erbij betrokken?
  • In welk stadium zit de innovatie?

Longlist selectie– Bericht maandag 12 juni
Uit de voorronde selecteert de selectiecommissie de 5 meest veelbelovende innovaties. De indieners hiervan krijgen op 12 juni bericht.

Finale selectie – Deadline maandag 19 juni
Voor de laatste selectieronde wordt de 5 geselecteerde indieners gevraagd om een video met een korte pitch van de innovatie aan te leveren. Op basis van de videopresentaties worden de 3 beste pitches gekozen. Deze pitches maken kans om te pitchen tijdens Making Waves op donderdag 7 september. De winnaars krijgen in de week van 19 juni bericht.

Indienen en meer informatie
Pitchvoorstellen kunnen gemaild worden naar innovatie@rws.nl Voor vragen kunt u contact opnemen met Denise van Heyningen, communicatieadviseur Kennis en Innovatie of tel. 06-21406166. Ga voor meer informatie naar de website van Making Waves

Meer informatie van de redactie
Lees op Infrasite Kofi Annan naar Nederland voor slimme ideeën water en klimaat

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat