Marien van Riessen benoemd tot algemeen directeur Ecorys Nederland

Ecorys is verheugd met de benoeming van Marien van Riessen (52) tot algemeen directeur van Ecorys Nederland. De aanstelling is ingegaan op 1 oktober 2016.

Als econoom met een bewezen staat van dienst in management consulting, het leidinggeven aan professionals en met een uitgebreid netwerk in financiële dienstverlening, brengt Marien een belangrijke mix van commerciële en bestuurlijke ervaring naar Ecorys.

Marien heeft meer dan 16 jaar voor Capgemini Consulting gewerkt in diverse commerciële functies op het gebied van retail banking, verzekeringen en pensioenen. Zijn meest recente functie was adjunct marktleider Benelux, verantwoordelijk voor de verzekeringsactiviteiten van Capgemini Consulting in Nederland, België en Luxemburg met een specifieke verantwoordelijkheid voor business development en delivery. In deze rol was hij tevens lid van het leiderschap van het Global Sector Network Financial Services van Capgemini Consulting.

Marien volgt Peter van der Meij op, die naast zijn rol als Chief Operations Officer als ad interim algemeen directeur optrad voor Ecorys Nederland sinds juli 2015. Met de komst van Marien kan Peter zich volledig concentreren op zijn rol als Board member en samen met Manon Janssen werken aan de ontwikkeling van Ecorys en de innovatie van onze producten en diensten.”

Manon Janssen, CEO Ecorys, over de aanstelling van Marien: “Namens de hele organisatie verwelkom ik Marien bij Ecorys. Zijn klantgerichte focus en leidinggevende kwaliteiten zijn excellente eigenschappen om Ecorys Nederland naar een nieuwe fase van winstgevende groei te leiden.”

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Ecorys Nederland