Kustonderhoud stranden Zuidwest Walcheren gereed

Rijkswaterstaat heeft tussen Vlissingen en Dishoek en tussen Zoutelande en Westkapelle in totaal 1,35 miljoen m3 zand aangebracht. Afgelopen nacht is de laatste vracht gelost. Hierdoor blijft Walcheren goed beschermd tegen de zee.

Om te zorgen dat we in Nederland droge voeten houden, onderhoudt Rijkswaterstaat de kust door regelmatig zand aan te brengen. Sinds begin mei gebeurde dat op Zuidwest Walcheren door de schepen Uilenspiegel en Breughel. De laatste vracht is op maandag 13 juni aangebracht. Door het zand met twee schepen aan te brengen, is het werk eerder gereed dan gepland. Op dit moment ruimt de aannemer het materieel (buizen, borden, bouwkeet, bulldozers) op.

Kustonderhoud
Naast deze strandsuppletie wordt er in 2016 nog zand aan de Zeeuwse kust aangebracht in Renesse en op de Brouwersdam. Samen met de waterschappen onderhoudt Rijkswaterstaat de Nederlandse kust. Doen we dat niet, dan raken we een groot deel van ons land kwijt aan de zee. Door het opspuiten van zand op en vlak voor de kust houdt Rijkswaterstaat de kustlijn op zijn plaats. Zo blijft Nederland goed beschermd tegen de zee.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat