SBRCURnet roept markt op om mening te geven over Handboek Quay Walls

Waar lopen gebruikers van het internationale SBRCURnet Handboek Quay Walls tegen aan? De kennispartner voor de bouw en GWW roept gebruikers van dit handboek, en toekomstige gebruikers van de Engelstalige ontwerprichtlijnen voor “Dolphins” (verwacht eind 2016) en “Jetties and Wharfs” (verwacht eind 2017) op om reacties te mailen.

‘De vragen en onze antwoorden worden (geanonimiseerd) gebundeld in een (groeiend) erratum, wat de bruikbaarheid van de drie uitgaves uiteraard ten goede komt’, aldus de Dutch Port Infrastructure Committee. Dit is de begeleidingscommissie die SBRCURnet heeft ingesteld om het verwerken van gebruikerservaringen gestructureerd aan te pakken. Na een periode van ongeveer 5 jaar kan worden besloten om ”Quay Walls” te herzien en als 3e druk uit te brengen.

De commissie is geïnteresseerd in alle ervaringen met “Quay Walls”, bijvoorbeeld:

  • a. Welke problemen of omissies ervaart u bij het gebruik van Quay Walls?
  • b. Komt u fouten of onduidelijkheden tegen in de gebruikte formules? Zo ja, welke?

Reageer per email
SBRCURnet heeft een speciale e-mailbox geopend, waar ervaringen/vragen gemeld kunnen worden: DPIC@sbrcurnet.nl De SBRCURnet commissie zal reacties – zo nodig vertrouwelijk – behandelen. De indiener van ervaringen/vragen wordt uiteraard persoonlijk op de hoogte gesteld van de bevindingen van de commissie.

De SBRCURnet begeleidingscommissie “Dutch Port Infrastructure Committee” bestaat uit de volgende personen:
Jarit de Gijt voorzitter De Gijt Consultancy
Tom van Autgaerden Havenbedrijf Antwerpen
Theo Broeken Havenbedrijf Rotterdam
Erik Broos Havenbedrijf Rotterdam
Dirk-Jan Jaspers Focks Witteveen+Bos
Emiel Meijer BAM Infraconsult
Dirk Jan Peters RHDHV
Paul Pot Havenbedrijf Amsterdam
Alfred Roubos Havenbedrijf Rotterdam
Alain Timmermans M.U.C.
Gert Visser Volker InfraDesign

Over SBRCURnet
SBRCURnet helpt de bouw verder ontwikkelen. Samen met externe bouw- en GWW-professionals werken we aan slimme en praktische oplossingen voor vraagstukken van nu en morgen. De opgedane bouwkennis delen we en maken we toepasbaar, zodat de gehele Nederlandse markt hiermee zijn voordeel kan doen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: SBRCURnet