Onderhoud noordelijke draaibrug Stevincomplex Den Oever

Rijkswaterstaat voert van dinsdag 2 september tot en met 14 december 2014 onderhoudswerkzaamheden uit aan de noordelijke draaibrug van het Stevincomplex bij Den Oever, de Noord-Hollandse kant van de Afsluitdijk.

Het betreft grootschalig onderhoud dat de draaibrug periodiek nodig heeft, zoals het reviseren van de aandrijving, het reinigen van het draaipunt en het vervangen van de slijtlaag van het brugdek.

Hinder vaarwegverkeer

Tijdens de werkzaamheden is één doorvaartrichting ter hoogte van de draaibruggen afgesloten voor het vaarwegverkeer. De vaarweggebruiker moet rekening houden met een langere vaartijd van 5 tot 10 minuten.

Hinder wegverkeer

Tijdens de werkzaamheden is over enkele honderden meters maar één rijstrook per rijrichting voor het verkeer beschikbaar. Het verkeer vanuit Friesland wordt over één rijstrook naar de andere kant van de weg geleid. Gedurende de spits of bij het draaien van de zuidelijke brug, leidt dit tot enige vertraging van ca. 5 tot 10 minuten.

Om de doorstroming van het verkeer vlot en veilig te laten verlopen, plaatst Rijkswaterstaat tijdelijke verkeersmaatregelen. Ter plaatse van de werkzaamheden geldt een verlaging van de maximumsnelheid. Afhankelijk van de weersomstandigheden en het verloop van de werkzaamheden kunnen de werkzaamheden korter of langer duren.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat