Grontmij gekwalificeerd consultant European Waterstewardship

Het European Waterstewardship (EWS) heeft tot doel duurzaam watergebruik te bevorderen. Bedrijven kunnen gecertificeerd worden wanneer zij hun watergebruik verbeteren met een managementsysteem. Vier adviseurs van Grontmij hebben bij het EWS in Brussel een kwalificatiecursus gevolgd om bedrijven en organisaties te assisteren bij het verkrijgen van dit certificaat.

Om gecertificeerd te worden volgens het EWS (brons, zilver of goud) moeten deelnemende landgebruikers zoals bedrijven, bedrijventerreinen, natuurorganisaties, industrieën, golfterreinen, waterschappen, vliegvelden, etc. voldoen aan eisen die zijn aangegeven in een door het EWS ontwikkelde standaard. Het gaat niet alleen om het aanleveren van kwantitatieve en kwalitatieve gegevens over watergebruik en waterlozingen, maar ook om analyses over de hydrologische en ecologische impact op de omgeving. Daarnaast moeten deelnemers aantonen op welke wijze zij het watermanagement vormgeven, hoe zij hun prestaties denken te verbeteren en binnen welke termijn.

Grontmij is als eerste Europees adviesbureau door het EWS gekwalificeerd om bedrijven of andere deelnemers te faciliteren bij het verkrijgen van hun certificaat.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Infrasite

Grontmij gekwalificeerd consultant European Waterstewardship | Infrasite

Grontmij gekwalificeerd consultant European Waterstewardship

Het European Waterstewardship (EWS) heeft tot doel duurzaam watergebruik te bevorderen. Bedrijven kunnen gecertificeerd worden wanneer zij hun watergebruik verbeteren met een managementsysteem. Vier adviseurs van Grontmij hebben bij het EWS in Brussel een kwalificatiecursus gevolgd om bedrijven en organisaties te assisteren bij het verkrijgen van dit certificaat.

Om gecertificeerd te worden volgens het EWS (brons, zilver of goud) moeten deelnemende landgebruikers zoals bedrijven, bedrijventerreinen, natuurorganisaties, industrieën, golfterreinen, waterschappen, vliegvelden, etc. voldoen aan eisen die zijn aangegeven in een door het EWS ontwikkelde standaard. Het gaat niet alleen om het aanleveren van kwantitatieve en kwalitatieve gegevens over watergebruik en waterlozingen, maar ook om analyses over de hydrologische en ecologische impact op de omgeving. Daarnaast moeten deelnemers aantonen op welke wijze zij het watermanagement vormgeven, hoe zij hun prestaties denken te verbeteren en binnen welke termijn.

Grontmij is als eerste Europees adviesbureau door het EWS gekwalificeerd om bedrijven of andere deelnemers te faciliteren bij het verkrijgen van hun certificaat.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Infrasite