Gratis sms-dienst voor schippers tijdens stremming Prinses Beatrixsluis

Rijkswaterstaat voert van 21 t/m 28 januari werkzaamheden uit aan een deur van de Prinses Beatrixsluis. Er wordt een sluisdeur vervangen, dit zijn de werkzaamheden die in december werden uitgesteld omdat de waterstand te laag was. Schippers kunnen op de hoogte blijven van de actuele wachttijden door gebruik te maken van de gratis sms-dienst van Rijkswaterstaat.

Stremming kolk

Tijdens de werkzaamheden is de oostelijke sluiskolk gestremd. Dit kan zorgen voor extra wachttijden bij de Prinses Beatrixsluis. Scheepvaart kan eventueel omvaren via het Merwedekanaal.

Op werkdagen is deze route open tussen 06.00 en 22.00 uur, op zaterdag van 08.00 tot 16.00 uur en op zondag 10.00 tot 18.00 uur.

Rijkswaterstaat verzoekt schippers om zich op het Merwedekanaal te houden aan de maximum vaarsnelheid van 4,5 km/uur.

Gratis sms-dienst en mobiele website/Twitter

Schippers kunnen op de hoogte blijven van de actuele wachttijden door gebruik te maken van de gratis sms-dienst. Tussen 21 en 28 januari kunnen schippers zich hiervoor aanmelden door een sms met ‘RWS Beatrix’ te sturen naar 1008. Hierna ontvangen zij zes keer per uur een gratis sms-bericht met de actuele wachttijden bij de Prinses Beatrixsluis en bij de sluizen op de alternatieve routes: het Merwedekanaal (Koninginnensluis en Zuidersluis) en via Wijk bij Duurstede (Prinses Irenesluis).

Schippers kunnen daarnaast vanaf 21 januari de actuele wachttijden opvragen op de mobiele website m.rws.nl. Daarop is ook te lezen of de wachttijden oplopen of juist afnemen.
Ook op de Twitter-pagina twitter.com/Beatrixsluis worden de wachttijden aangegeven.

De geplande werkzaamheden zijn ook in januari afhankelijk van de weersomstandigheden. Het werk kan bij te slecht weer en/of hoog water opnieuw worden uitgesteld.

Werkzaamheden en meer stremmingen

Er volgen nog twee periodes waarin een deur verwisseld wordt. De eerder vermelde data hiervan verschuiven vanwege het uitstel in december en zijn nu nog niet bekend.

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden is beschikbaar via het gratis Landelijke Informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002 en op www.vananaarbeter.nl.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat