Pentair Nijhuis winnaar van de Aquatech Innovation Award

De visvriendelijke pomp van Pentair Nijhuis is winnaar van de Aquatech Innovation Award. De prijs wordt al vele jaren uitgereikt aan het meest innovatieve product, dienst of oplossing in de waterbranche. Naast de overall winnaar, zijn Ingrepro, Capilix BV, Nano H2O en Pentair X-flow aangewezen als winnaar van een Category Award. De winnaar werd bekend gemaakt tijdens de officiële Openingsceremonie van de International Water Week in Amsterdam RAI.

Research en ontwikkeling op het gebied van water is van levensbelang voor de toekomst van elk bedrijf, maar ook voor de wereld. Deze prijs stimuleert vele organisaties zich te innoveren en te onderscheiden van de concurrentie.

Winnaars

De categoriewinnaars van de Aquatech Innovation Award are:

• Categorie ‘Water treatment’: Ingrepro Renewables BV – Ingrepro AlgaeBioReactor (ABR) – stand 07.537

• Categorie ‘Innovation not to market yet’: Pentair X-Flow – X-Flow HF Nano – stand 01.428

• Categorie ‘Process Control & Automation’: CapiliX B.V. – Qwatch – stand 07.528C

• Categorie ‘’ Transport & Storage’: Pentair Nijhuis – Fish-friendly pump – 100 percent safe for eel – stand 01.428

• Categorie ‘Water supply (íncl. POU): NanoH2O – QuantumFlux – stand 07.622

Pentair is erg blij met de prijs. “We zijn verguld dat we hebben gewonnen, na twee jaar ontwikkeling is de technologie nu volwassen en wordt deze gebruikt door een aantal klanten”, aldus Jürgen von Hollen, Vice-President CPT Water van Pentair. “Het laatste jaar is er veel getest bij een waterschap en is er veel tijd en energie in het product gestoken door het team van Pentair Nijhuis”. Von Hollen legt uit dat de Fish-friendly pomp te zien is op de stand van Pentair, waarbij het product verder wordt toegelicht, zodat bezoekers de werking van de pomp kunnen zien.

Het belang van watertechnologie voor de complexe problemen van onze planeet is duidelijk. Denk bijvoorbeeld aan waterschaarste. De beschikbaarheid van schoon drinkwater voor iedereen in de wereld is een belangrijke voorwaarde voor economisch, sociaal en fysiek welzijn. Ook in de industriële sector is waterschaarste een issue, net als de mogelijkheden voor kostenbesparing door middel van een optimale waterstrategie. Water vraagt daarom ook om voortdurende vooruitgang en de Aquatech Innovation Award stimuleert organisaties om creatief te blijven in het zoeken naar oplossingen.

Een deskundige jury

In totaal zijn er zo’n 50 inzendingen ingediend verdeeld voor de 5 categorieën. Een deskundige jury onder leiding van juryvoorzitter Cees Buisman heeft op basis van verschillende criteria de inzendingen beoordeeld. Zij hebben gekeken naar de balans en interactie tussen originaliteit van het product, toepasbaarheid (technisch, economisch, betrouwbaarheid) en duurzaamheid (milieu, veiligheid, energie en efficiëntie).

De Aquatech Innovation Award is sponsor van AMREF Flying Doctors. De opbrengsten van alle inzendingen worden gedoneerd aan het Mtwara water project in Tanzania.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: RAI Amsterdam