Premier Rutte en staatssecretaris Atsma openen Deltacongres

Minister-president Rutte opent op donderdag 3 november 2011 tijdens het Tweede Nationaal Deltacongres de Deltaparade. Staatssecretaris Atsma van Infrastructuur en Milieu opent ’s ochtends het Deltacongres.

Het Nationaal Deltacongres wordt ieder jaar georganiseerd en staat dit jaar in het teken van het Deltaprogramma 2012. Het Deltaprogramma heeft als doel ons land nu en in de toekomst te beschermen tegen hoog water en de zoetwatervoorziening op orde te houden. Het programma staat onder regie van deltacommissaris Wim Kuijken. Het doel van het congres is om iedereen die actief is op het gebied van water, en andere betrokkenen bij het Deltaprogramma met elkaar te verbinden.

Na de opening van het Deltacongres door staatssecretaris Atsma komt een aantal sprekers aan het woord die hun visie geven op de kansen en risico’s van de aanpak van het Deltaprogramma. Minister-president Rutte sluit het ochtendprogramma af en opent aansluitend de Deltaparade. Alle negen deelprogramma’s van het Deltaprogramma presenteren zich hier. De deelprogramma’s zijn: Veiligheid, Nieuwbouw en Herstructurering, Zoetwater, IJsselmeergebied, Rijnmond-Drechtsteden, Zuidwestelijke Delta, Rivieren, Kust, Waddengebied.

Het Tweede Nationaal Deltacongres wordt georganiseerd tijdens de International Water Week.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Ministerie van Algemene Zaken