Jansen Venneboer volop in beweging

Dat 2011 voor Jansen Venneboer in Wijhe een bijzonder jaar is, blijkt al uit heel veel ontwikkelingen. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, duurzame productinnovaties, tot de top behoren van financieel gezonde bedrijven in de branche en dan ook nog de eer de titel “Ondernemer van het Jaar 2011” te mogen dragen.

Tijdens het People´s Business Ondernemers Festival op 10 maart jl. werd de winnaar bekend gemaakt. De jury koos hier voor Lucien Perizonius van Jansen Venneboer uit Wijhe. De titel “Ondernemer van het Jaar 2011” is binnen.

Voor een 8-koppige jury van o.a. Kamer van Koophandel, MKB en VNO- NCW en oud prijswinnaars heeft hij een presentatie over Jansen Venneboer gegeven. Bij de beoordeling werd gelet op criteria als ondernemerschap, financiën, personeelsbeleid, groei en innovatie.

Op 31 augustus 2011 heeft Jansen Venneboer de award van Graydon in ontvangst genomen. Dit betekent dat Jansen Venneboer in de top behoort van financieel gezonde bedrijven in de branche. Niet iedereen ontvangt zomaar dit award. Zo moet een bedrijf een positief kredietadvies krijgen en mag er een minimale kans op wanbetaling zijn. Dit oordeel is gebaseerd op een mix van factoren zoals omzetcijfers, jaarcijfers en het betaalgedrag. Verantwoord zaken doen met Jansen Venneboer is geen probleem.

Vanuit de klantgerichtheid heeft Jansen Venneboer zich op verschillende ontwikkelingen gericht. Zo heeft Jansen Venneboer in het kader van duurzaam ondernemen het certificaat in ontvangst mogen nemen, waarmee ze aan kan tonen dat ze voldoet aan de eisen gesteld in de norm CO2-prestatieladder. Tevens staat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel, plaatselijk maar ook internationaal.

Op 8 september jl. is door Michaël van Straalen de digitale Metaalunie MVO-monitor gelanceerd. De MVO-monitor is gebaseerd op de Europese ISO-26000 richtlijn. Met deze MVO-monitor is een methodiek ontwikkeld waarmee bepaald kan worden op welke wijze en op welk niveau een bedrijf invulling geeft aan MVO.

Jansen Venneboer is het eerste bedrijf waaraan het certificaat van de MVO-monitor is uitgereikt. Natuurlijk heeft Jansen Venneboer dit ook terug laten komen in haar producten, vooral in innovatieve producten. Zo bedacht Jansen Venneboer oplossingen voor het oppompen van schoon water in ontwikkelingslanden, maar ook een vistrap i.s.m. Ingenieursbureau Tauw waarbij vissen stuwen kunnen passeren.

De komende drie jaren zal Jansen Venneboer met 16 bedrijven gaan samen werken om productinnovaties re realiseren met composiet. Het betreft hier nieuwe producten en ook bestaande producten die zo worden aangepast dat zij van duurzame, composiet materialen kunnen worden samengesteld.

Het toepassen van composiet levert gewichtsreductie op en daardoor verminderde brandstofkosten bij vervoer door de lucht, over water en op de weg. Daarnaast zijn de producten slijtvaster en kennen dus een langere levensduur. Bovenal kunnen toepassingen worden gerealiseerd die met andere materialen niet mogelijk zijn.

Algemene informatie

Jansen Venneboer B.V., gevestigd in Wijhe, is specialist in innovatieve civieltechnische kunstwerken en modulaire verkeersgeleidingssystemen. Ze houdt zich bezig met ontwerp, analyse, advies, engineering, realisatie, inspectie, service en onderhoud van bruggen, stuwen, vispassages, sluizen, vijzel- en pompgemalen, keermiddelen, krooshekreinigers, VEVA- en CADO-systemen. Hiermee speelt de onderneming een toonaangevende rol in dit marktsegment.

Het bedrijf, dat circa 100 medewerkers telt, kenmerkt zich door een ondernemende en informele bedrijfscultuur waarin kunde, professionaliteit, betrokkenheid en collegialiteit kernwoorden zijn. De kracht van Jansen Venneboer is gelegen in de veelzijdige expertise en innovatieve passie van de engineers en constructeurs, waardoor zij snel, efficiënt en klantgericht kunnen werken.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Jansen Venneboer B.V.