Tweede Nationaal Deltacongres in het teken van het Deltaprogramma 2012

Het Tweede Nationaal Deltacongres vindt op donderdag 3 november plaats in Amsterdam RAI tijdens de International Water Week. Deltacommissaris Wim Kuijken is de organisator van dit congres, dat in het teken staat van het Deltaprogramma 2012, dat op 20 september (Prinsjesdag) verschijnt.

Dynamiek

In de ochtend komen prominente sprekers aan het woord die vanuit een breed perspectief reflecteren op de onderwerpen in het Deltaprogramma en de dynamiek waarin het Deltaprogramma zich bevindt. Minister-president Mark Rutte en staatssecretaris Joop Atsma van het ministerie van Infrastructuur en Milieu zullen het Deltacongres bijwonen.

Deltaparade

Tijdens het middagprogramma vinden er verschillende discussies plaats over onder meer de veiligheidsopgave, watervoorziening en droogte – en de invulling van adaptief deltamanagement. Op de Deltaparade is er volop tijd en gelegenheid om op interactieve en informele wijze kennis en ervaringen uit te wisselen. De Deltaparade, onderdeel van Integrated Aqua Solutions, is een tentoonstelling waar alle negen deelprogramma’s zich presenteren. De tentoonstelling laat zien waar het Deltaprogramma voor staat en wat op dit moment de stand van zaken is.

International Water Week

Het Tweede Nationaal Deltacongres vindt plaats tijdens de International Water Week Amsterdam 2011. Dat is de week waarin internationale en nationale professionals en bestuurders die betrokken zijn bij ‘water’ in al zijn facetten bij elkaar komen en informatie uitwisselen. De International Water Week 2011 heeft als doel succesvolle, duurzame en geïntegreerde oplossingen van wereldwijde waterproblematiek te bespreken en te verspreiden.

Het Tweede Nationaal Deltacongres vindt plaats op donderdag 3 november, van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.deltacommissaris.nl.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: RAI Amsterdam