Spoorwegovergang overweg Empelseweg Rosmalen afgesloten

ProRail gaat de spoorwegovergang Empelseweg / Burgemeester Mazairaclaan in Rosmalen per 1 augustus 2011 afsluiten voor al het verkeer. De spoorwegovergang wordt vervangen door een verkeerstunnel die over twee jaar zal worden opgeleverd. Het werk is onderdeel van een groter project in Rosmalen dat ProRail uitvoert in opdracht van Rijkswaterstaat. Dit betreft de omlegging van de Zuid-Willemsvaart.

Omleiding

De overweg aan de Empelseweg / Burgemeester Mazairaclaan wordt volledig afgesloten voor al het verkeer (ook voor fietsers en voetgangers!). Er wordt een omleidingsroute ingesteld. Deze wordt ter plaatse met gele borden aangegeven.

Achtergrond

Rijkswaterstaat legt een nieuw stuk kanaal aan van negen kilometer; een aftakking van de huidige Zuid-Willemsvaart. Het nieuwe kanaal kruist het spoor in Rosmalen. ProRail bouwt daarom in opdracht van Rijkswaterstaat een nieuw spoorviaduct. Om deze brug te kunnen bouwen, legt ProRail eerst een tijdelijk hulpspoor aan waarover het treinverkeer kan worden omgeleid. Dit hulpspoor kruist de overweg Empelseweg die daarom wordt afgesloten. Na de herfstvakantie wordt het hulpspoor in gebruik genomen en kan de bouw van de nieuwe spoorbrug beginnen. Tegelijkertijd wordt ook het lokale wegennet gereconstrueerd. De overweg Empelseweg wordt vervangen door een verkeerstunnel er komt een autobrug (voor de Tivoliweg) parallel aan de te bouwen spoorbrug.

Informatie

ProRail is opdrachtgever voor deze werkzaamheden. Met vragen kunnen omwonenden bellen naar de afdeling Publiekscontacten. Deze is tijdens kantooruren te bereiken op telefoonnummer 0800-776 72 45. Bewoners kunt ook een contactformulier invullen op www.prorail.nl/contact.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail