Lennart Silvis nieuwe directeur Netherlands Water Partnership

Lennart Silvis is per 1 juli de nieuwe directeur van het Netherlands Water Partnership (NWP). Hij is de opvolger van Jeroen van der Sommen, die op 21 juni afscheid nam.

Lennart Silvis is civiel ingenieur en begon zijn carriere als onderzoeker bij de faculteit Civiele Techniek in Delft. Vervolgens heeft hij in Sydney gewerkt voor een Australisch ingenieursbureau en bij WL | Delft Hydraulics (nu Deltares) als adviseur en manager. Sinds 2005 werkt Silvis bij het Netherlands Water Partnership, eerst als programmamanager en de afgelopen twee jaar als operationeel directeur. “Wat mij altijd heeft aangesproken bij het NWP is de veelzijdigheid van de watersector. Het netwerk reflecteert de complexiteit van de waterproblematiek. Ik geloof in de noodzaak van het bouwen aan partnerships, tussen organisaties binnen de watersector, altijd op zoek naar meerwaarde. Samen kunnen we meer impact hebben, in Nederland en daarbuiten.”

Met de benoeming, een unaniem besluit van het bestuur van het NWP, heeft het NWP een directeur aangesteld die met zijn ervaring in het netwerk de rol van het NWP als strategische netwerkorganisatie kan versterken. “In de eerste fase van het NWP had de sector vooral behoefte om elkaar beter te kunnen vinden. NWP organiseerde de dansvloer. Nu is er behoefte aan een strategische partner die partijen op inhoud bij elkaar brengt. Dat hebben we bijvoorbeeld gedaan bij het maken van de toekomstvisie ‘Water2020’, waarin de ambities van de watersector opgetekend zijn. Daar zien we nu veel van terug in de ‘Topsector Water’.” Daarnaast benoemt Silvis een aantal ontwikkelingen: “Samenwerking met bijvoorbeeld de land en tuinbouw-, en energiesectoren biedt kansen. Ontwikkelingssamenwerking gaat op een nieuwe manier met de sector samenwerken. Het NWP is dé plek waar deze vormen van samenwerking goed van de grond kunnen komen.”

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Netherlands Water Partnership (NWP)