Rogier Burger wint wedstrijd Knappe Waterhoofden

Op 10 juni streden 7 groepen leerlingen in een landelijke finale om de titel Knapste Waterhoofd 2011. Tijdens de spannende finale in het LEF future center van Rijkswaterstaat ging Rogier Burger van het Marne College uit Bolsward er met de winst vandoor. Zijn water profielwerkstuk wordt beloond met een reis naar Stockholm, waar hij Nederland zal vertegenwoordigen bij de Stockholm Junior Water Prize, die wordt georganiseerd tijdens de World Water Week (21-27 augustus). Rogier zal zijn idee daar presenteren aan een internationale vakjury en zak kennis maken met kroonprinses Victoria van Zweden.

infrasite_insert_image_1
Rogiers concept is Don’t “waste” water; reduce, reuse, recycle. Het idee richt zich op een duurzame, milieuvriendelijke manier van het zuiveren van afvalwater, waarbij terugwinning van energie en grondstoffen centraal staat. Met een humorvolle presentatie overtuigde Rogier de jury.

Het idee is nog niet getest, hiervoor is Rogier op zoek naar sponsoren. Na de testfase hoopt hij zijn idee nog beter te kunnen presenteren aan de internationale jury in Zweden. Rogier heeft er goede hoop op: “De oplossing om afvalwater duurzaam te zuiveren verdient over de hele wereld aandacht en is overal in zetbaar”.

Knappe Waterhoofden is de Nederlandse waterwedstrijd die als voorronde geldt voor deelname aan de Stockholm Junior Water Prize. Scholieren uit de bovenbouw van havo en vwo worden uitgedaagd innovatieve oplossingen te bedenken voor actuele watervraagstukken. Knappe Waterhoofden wordt ieder jaar op initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en het Netherlands Water Partnership georganiseerd.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Netherlands Water Partnership (NWP)