Eerste reizigerstrein over nieuwe spoorbrug Hanzelijn

onderdeel van nieuwe spoorlijn tussen Lelystad en Zwolle

Treinreizigers krijgen voortaan een spectaculair uitzicht over de IJsseldelta bij Hattem en Zwolle. De nieuwe spoorbrug van de Hanzelijn, die hoger ligt dan de oude, is sinds vanmorgen in dienst. De brug is onderdeel van een nieuwe spoorlijn tussen Lelystad en Zwolle, die ProRail momenteel bouwt. Met de in gebruik name van de brug is de nieuwe Hanzelijn weer een stap dichterbij.

De eerste trein vertrok om 6.13 uur uit Amersfoort en reed rond zeven uur over de brug. Gadegeslagen door publiek en toegewuifd door spoorwerkers, die er de hele nacht aan gewerkt hadden, reed de trein station Zwolle binnen. Treinreizigers kunnen vanuit de trein nog een tijdje genieten van de oude brug. Deze wordt na Pinksteren gesloopt.

Hanzelijn
Prorail bouwt op dit moment een nieuwe spoorlijn tussen Zwolle en Lelystad. In 2012 hebben reizigers een betere verbinding tussen de randstad en het noorden van het land. Dat biedt mogelijkheden voor onder andere bedrijven en forensen. Een nieuwe brug over de IJssel was nodig meer treinverkeer in de toekomst via de Hanzelijn mogelijk te maken en het scheepvaartverkeer vrije doorgang te geven.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht ProRail