Spoorbrug Hanzelijn in gebruik

Treinreizigers rijden vanaf komende dinsdagmorgen voor het eerst over de nieuwe spoorbrug over de IJssel naar Zwolle. De spoorbrug is onderdeel van de nieuw aan te leggen spoorlijn de Hanzelijn. Na de werkzaamheden dit paasweekeinde kan het treinverkeer vanuit Amersfoort al de brug over.

Media worden van harte uitgenodigd mee te rijden met de eerste trein. De brug wordt stapsgewijs in gebruik genomen. Eind 2012, wanneer de Hanzelijn in dienst gaat, volgt het treinverkeer tussen Zwolle en Lelystad.

Belang

De Hanzelijn verbetert de spoorverbinding tussen de randstad en Noord-, Noordoost-Nederland. Het biedt nieuwe mogelijkheden voor onder andere het bedrijfsleven en forensen.

Brug

De nieuwe brug is zo hoog dat het scheepvaartverkeer er straks ongehinderd onder door kan varen. De oude naastgelegen spoorbrug heeft nog een hefdeel.

Reizigers

Vanwege de werkzaamheden is er dit paasweekeinde van vrijdag 22.00 uur tot dinsdagochtend 5.00 uur geen treinverkeer mogelijk tussen ’t Harde en Zwolle. NS zet bussen in. Actuele reisinformatie is te krijgen via www.ns.nl.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht ProRail