DHV wint opdracht tweede Julianasluis Gouda

nieuwe sluis met twee beweegbare bruggen

Advies- en ingenieursbureau DHV heeft van de Provincie Zuid-Holland de opdracht verworven voor de voorbereiding tot en met de bouwbegeleiding van de tweede Julianasluis in Gouda.

infrasite_insert_image_1
De huidige sluis uit 1936 is te klein geworden voor de toegenomen beroeps- en recreatievaart tussen Rotterdam en Amsterdam. Er komt een tweede sluis bij die breder en dieper is zodat ook grotere schepen er gebruik van kunnen maken. De nieuwe sluis met twee beweegbare bruggen zal in januari 2014 klaar zijn. De twee sluizen maken het tevens mogelijk de beroeps- en recreatievaart van elkaar te scheiden wat de veiligheid ten goede komt.

De opdracht omvat het uitwerken van het Programma van Eisen, het opstellen van het Design&Construct-contract, het begeleiden van de aanbesteding en de contractbeheersing tijdens de aanleg.

DHV begeleidt nu al het groot onderhoud van de bestaande sluis. De bediening van de twee sluizen en vier beweegbare bruggen zal straks worden geïntegreerd in één nieuw bedieningssysteem.

Meer informatie
www.zuid-holland.nl/julianasluis

DHV is een toonaangevend internationaal advies- en ingenieursbureau dat diensten verleent en innovatieve oplossingen aanbiedt op het gebied van mobiliteit; water; bouw & industrie; gebiedsontwikkeling; milieu & duurzaamheid. Onze dienstverlening richt zich op de totale projectcyclus en omvat management consultancy, adviesdiensten, ontwerp en engineering, project-, contract- en assetmanagement. DHV, met het hoofdkantoor in Nederland, maakt deel uit van de DHV Groep met een netwerk van 75 kantoren wereldwijd. Onze klanten profiteren van de via dit netwerk beschikbare kennis, resulterend in een integrale projectaanpak gericht op een duurzame ontwikkeling van onze leefomgeving. De DHV Groep heeft 5.500 medewerkers en realiseerde in 2009 een netto-omzet van € 481 miljoen. Voor meer informatie zie www.dhv.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: DHV Groep