ARCADIS ontwerpt mee aan waterkering Zuid-Korea

kleine uitvoering Maeslantkering in Yeongsan River Estuary

Advies- en ingenieursorganisatie ARCADIS werkt samen met het Koreaanse bureau EPS Solutions voor de eveneens Koreaanse aannemer SK aan het ontwerp van een waterkering in dat land. Het gaat om een kleine uitvoering van de Maeslantkering bij Hoek van Holland in Yeongsan River Estuary, in het kader het Yeongsan River storm defense programma. Het ontwerp is door de opdrachtgever gekozen als beste en wordt nu gerealiseerd. Financiële details worden niet bekendgemaakt, aldus ARCADIS.

Het ontwerp bestaat uit drie openingen van dertig meter die kunnen worden afgesloten met hefschuiven en één opening van zestig meter die kan worden afgesloten met een drijvende sector gate. ARCADIS heeft een belangrijke rol gespeeld bij het ontwerp van de bewegingswerken. Deze zijn aangepast en doorgerekend. Opleggingspunten zijn gedimensioneerd en belangrijke vraagstukken met betrekking tot dynamica, afdichtingen en drijfvermogen zijn door ARCADIS opgelost. De komende drie maanden wordt het ontwerp mede door ARCADIS verder uitgewerkt ter voorbereiding op de bouw van het complex. Over vier maanden gaat de eerste paal de grond in en na ongeveer 2,5 jaar, in december 2012, wordt het project opgeleverd.

Zuid-Korea is niet de enige plek waar de waterexpertise van ARCADIS wordt ingezet. Zo werken we aan waterkeringen in de Verenigde Staten. In New Orleans is onze expertise ingezet om de bevolking te beschermen tegen toekomstige orkanen. ARCADIS heeft eerder al in die regio voor 200 miljoen dollar aan opdrachten verworven na de verwoestende orkaan Katrina in 2005. ,,Wij hebben een naam hoog te houden als het gaat om Nederlandse waterexpertise”, aldus directeur Rob Mooren van ARCADIS. ,,Deze klus geeft maar weer eens aan dat internationale partijen veel vertrouwen hebben in onze kunde.”

ARCADIS is een internationale onderneming die advies, ontwerp-, ingenieurs- en managementdiensten levert op het gebied van infrastructuur, milieu en gebouwen. Wij streven naar de verbetering van mobiliteit, duurzaamheid en leefbaarheid door balans aan te brengen tussen de gebouwde en natuurlijke leefomgeving. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten voor bedrijven en overheden. Met 15.000 medewerkers en 1,8 miljard euro aan omzet, heeft de onderneming een uitgebreid internationaal netwerk dat steunt op sterke lokale marktposities.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ARCADIS N.V. (Internationaal hoofdkantoor)