Dutch Dialogues 3 in New Orleans

7 – 10 april 2010

Naast het befaamde French Festival vindt volgende week in New Orleans nog een bijzonder multicultureel evenement plaats: the Dutch Dialogues. Amerikaanse en Nederlandse ingenieurs, landschapsarchitecten, stedelijke ontwerpers, bodem- en hydrologie experts en stedelijke planners buigen zich tijdens deze interactieve uitwisseling (8-11 april) samen over de vraag hoe een solide kustverdediging kan worden gecombineerd met stedelijke planning en (landschaps) architectuur. Het uiteindelijke doel van de ‘Dialogue’ is het herontwikkelen van de stad New Orleans tot een veilige, waterrijke stad. New Orleans moet weer kunnen genieten van het water, maar tegelijkertijd ook beschermd zijn tegen overstromingen. Resultaten van de vorige Dutch Dialogues, die plaatsvonden in oktober 2008, hadden een directe invloed op het New Orleans Redevelopment Masterplan en genereerden veel publiciteit in de VS.

Dutch Dialogues wordt georganiseerd door de American planning Association, het Netherlands Water Partnership (NWP), de Nederlandse ambassade in Washington, en het in New Orleans gevestigde Waggoner & Ball Architects. Nederlandse deelnemers zijn Universiteit Wageningen, Arcadis, gemeente Rotterdam, Royal Haskoning, Bosch en Slabbers, TU Delft, H+N+S landschapsarchitecten, Palmbout, gemeente Amsterdam en Deltares. Deze Nederlandse spelers worden gematched met minstens evenzoveel Amerikaanse counterparts.

Dutch Dialogues www.dutchdialogues.com is een interactieve uitwisseling van kennis en advies tussen ingenieurs, landschapsarchitecten, stedelijke ontwerpers, bodem- en hydrologie experts, en stedelijke planners uit Nederland en Louisiana.

Het uiteindelijke doel van de uitwisseling is het herontwikkelen van de stad New Orleans tot een veilige, waterrijke stad: New Orleans moet kunnen genieten van het water, maar tegelijkertijd ook beschermd zijn tegen overstromingen.

Resultaten van voorgaande Dutch Dialogues, die plaatsvond in oktober 2008, hadden een directe invloed op het New Orleans Redevelopment Masterplan en genereerden bovendien aanzienlijk wat persaandacht in de VS.

Dit project wordt ondersteund door het ministerie van Economische Zaken, onder het 2g@there programma.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Netherlands Water Partnership (NWP)