Royal Haskoning verwerft groot irrigatieproject in Turkije

Nijmegen – Royal Haskoning gaat in opdracht van het General Directorate of State Hydraulic Works (DSI) een groot irrigatiegebied in Zuidoost Turkije ontwikkelen. Het project beslaat een gebied van 31 duizend hectare en omvat onder meer verschillende hoofdkanalen, persleidingen en een groot pompstation. Ook kijkt Royal Haskoning of het haalbaar is om het nieuwe irrigatiegebied via publiek private samenwerking verder te ontwikkelen.

Het project vormt onderdeel van het grotere GAP-project, dat erop gericht is de hoeveelheid geïrrigeerde landbouwgrond in Turkije te verdubbelen. Het protocol voor het irrigatieproject wordt bij gelegenheid van het bezoek van staatsecretaris Frank Heemskerk aan Turkije op 26 november 2008 ondertekend. Hiermee is het eerste concrete resultaat van de samenwerking die Turkije en Nederland in mei 2001 zijn aangegaan, een feit.

De advieswerkzaamheden die Royal Haskoning gaat verrichten nemen twee jaar in beslag. Daarna volgt bouw van de werken. De totale bouwsom zal in de orde van tweehonderdvijftig miljoen euro liggen. Royal Haskoning voert het contract uit onder naam van NEDECO, Netherlands Engineering Consultants. Een van de samenwerkingspartners is het grote en gerenommeerde aanneembedrijf Yapi Merkezi, bekend van onder meer de ondergrondse metro van Istanbul, een andere betrokken lokale partij is de aannemer Yildizlar.

Klik hier voor de video over de handelsmissie!

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Royal Haskoning