Start uitvoering Grensmaas op 3 oktober 2008

Tussen 16 en 19 uur iedereen welkom

Staatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer en Waterstaat en gouverneur Léon Frissen geven vrijdag 3 oktober 2008 in Itteren het officiële startsein voor het Grensmaasproject. Dat gebeurt met de grootse onthulling van een zandsculptuur.

Tussen 16 en 19 uur die dag, kunnen inwoners van de Maasgemeenten vervolgens zelf op verschillende, spectaculaire manieren een blik werpen op het Grensmaasproject.

De activiteiten concentreren zich rond Kasteelhoeve Hartelstein, even ten noorden van Itteren. Consortium Grensmaas is in de omgeving daarvan al begonnen met de grootschalige voorbereidingen voor het project. En samen met Rijkswaterstaat Maaswerken biedt het op 3 oktober een bijzondere kijk op de Grensmaas:

75 meter hoogte

Voor de kijk vanuit de hoogte. Een enorme hijskraan tilt een liftbak voor groepen mensen tot 75 meter (!) hoogte. Van die hoogte is er een spectaculair zicht op het werk en op het Grensmaasgebied.

Zandsculptuur

Een zandsculptuur van zo’n 100 vierkante meter en 5 meter hoog. Dat is het werk van schoolkinderen en vrijwilligers uit Itteren en Borgharen, onder leiding van zandkunstenaar Roger Geraedts. In de sculptuur zijn de contouren van Itteren en van het Grensmaasproject zichtbaar. Zo krijgen bezoekers met beide benen op de grond een creatieve kijk op het project.

Rondleiding

Het werkterrein is normaal gesproken om veiligheidsredenen verboden gebied. Op 3 oktober leiden medewerkers van Consortium en Maaswerken belangstellenden rond. Een bus staat klaar om bezoekers mee te nemen naar de bodem van de toekomstige werkhaven.

Rit per dumpertruck

Voor de kinderen is er nog een extra plek voor een blik op het werk: vanuit de cabine van een enorme dumpertruck krijgen zij een bewegende kijk op het Grensmaasproject.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Maaswerken