Marktconsultatie in België voor Nederlandse projecten

Op dinsdag 15 april 2008 organiseert Rijkswaterstaat in samenwerking met de VCB (Vlaamse Confederatie Bouw) een marktconsultatie voor de Vlaamse natte sector. Doel hiervan is om in de toekomst meer Belgische inschrijvers te krijgen.

De regionale diensten van Rijkswaterstaat Zeeland, Noord-Brabant en Limburg hebben het initiatief genomen om deze marktconsultatie in België op te zetten. Uit gesprekken met Vlaamse overheden en aannemers heeft Rijkswaterstaat meer inzicht gekregen in de reden van het lage aantal inschrijvers van Belgische aannemers op Nederlandse projecten. Naast goed gevulde portfolio’s blijken grote verschillen in contractvorm en werken in combinatievorming oorzaak te zijn van het lage aantal inschrijvingen.

Tijdens de marktconsultatie op 15 april zal Rijkswaterstaat een aantal natte projecten presenteren die de komende jaren in de markt gezet zullen worden. Naast inhoud van de projecten zal er volop ruimte zijn om te praten over knelpunten zoals contractvorm en werken in combinatievorming. Als deze marktconsultatie succesvol is zal Rijkswaterstaat in juni dit jaar een soortgelijke dag organiseren voor de droge en installatiesector.

Achtergrondinformatie (verzorgd door de redactie van Infrasite)
Rijkswaterstaat ziet Nederlandse bedrijven over het hoofd

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Brabant