Informatieavond verbetering waterkering Harlingen

Informatieavond verbetering waterkering Harlingen
donderdag 10 april 2008 om 19.30 uur
in partycentrum Trebol, Zuidoostersingel 1 in Harlingen

Het zuidelijk deel van de waterkering Harlingen voldoet niet meer aan de wettelijke normen. Wetterskip Fryslân start binnenkort met het verbeteren van deze waterkering. Het gaat om het gedeelte vanaf de keersluis tot de spoorwegcoupure, de Westerzeedijk, de Zuiderpier en de Noorderpier.

In april 2008 beginnen de werkzaamheden aan de twee pieren. Ze zijn dan tijdelijk (deels) afgesloten voor publiek. De houten aanlegsteiger langs de Zuiderpier blijft wel bereikbaar. Verder is er naar verwachting weinig overlast voor de omgeving. Eind 2008 start ook het werk aan de Westerzeedijk en de keermuur. De keermuur wordt hoger en sterker gemaakt en komt aan de andere kant van het spoor. De huidige muur wordt afgebroken en het gebied wordt samen met de Havenweg heringericht. Deze werkzaamheden kunnen overlast geven voor de directe omgeving. Vanaf maart 2009 t/m juni 2010 rijden geen treinen tussen station Harlingen en station Harlingen Haven. Er rijden dan bussen. Het werk is eind 2010 klaar.

Donderdag 10 april 2008 is er een informatieavond voor omwonenden, bedrijven en andere belangstellenden. Wetterskip Fryslân en de gemeente Harlingen vertellen dan over de plannen en er is veel ruimte voor vragen. Na deze avond vindt u ook informatie op /. Vanaf woensdag 23 april is het informatiecentrum in de bouwkeet aan de Nieuwe Willemshaven (vlakbij de Vluchthaven) open. Bezoekers kunnen hier iedere woensdag van 13.00 tot 14.00 uur terecht.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Waterschap Friesland