Rijkswaterstaat actief op Wereldwaterdag

Den Haag – Op Wereldwaterdag, donderdag 20 maart, organiseert Rijkswaterstaat een groot aantal activiteiten om het publiek kennis te laten maken met verschillende facetten van water en waterbeheer.

Rijkswaterstaat besteed op Wereldwaterdag vooral aandacht aan de jeugd. Peter Struik, Hoofdingenieur-Directeur van Rijkswaterstaat Noord-Nederland, verzorgt op Wereldwaterdag gastlessen op een basisschool.

Op het strand van Den Haag wordt met leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Leiden het afval op het strand gemonitord. In het Museum Cruquius, Haarlemmermeer, kunnen basisschoolleerlingen kennis maken met duurzaam waterbeheer. En in het Keringhuis in Hoek van Holland en op het terrein van de Maeslantkering zijn de hele dag gratis rondleidingen en kunnen kinderen proefjes doen.

In Borgharen wordt de laatste vistrap, die nodig is om vis de gehele Maas tot aan de Ourthe te laten migreren, feestelijk geopend door de directeur-generaal Water Annemieke Nijhof.

Wereldwaterdag

De Verenigde Naties hebben Wereldwaterdag in het leven geroepen om jaarlijks aandacht te vragen voor de waterproblematiek in de wereld. De lidstaten worden opgeroepen op die dag de mondiale waterproblematiek bij een breed publiek kenbaar te maken door het organiseren van evenementen en het verspreiden van informatie over water.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Ministerie van Verkeer en Waterstaat