Renovatiewerkzaamheden sluiskolk Prinses Irenesluizen

Nieuwegein – De smalle (westelijke) sluiskolk van de Prinses Irenesluizen in het Amsterdam-Rijnkanaal bij Wijk bij Duurstede is van 22 februari 12.00 uur tot 10 maart 12.00 uur gestremd voor alle scheepvaart. Dit omdat Rijkswaterstaat in de sluiskolk werkzaamheden aan onder andere het beton verricht. De duwvaartkolk is wel open voor de scheepvaart.

Na de vervanging van de hefdeuren van de duwvaartsluis in 2006 en 2007 is in 2008 een opknapbeurt van de smalle sluiskolk aan de beurt. Hier gaat het vooral om het opknappen van het beton en niet om vervanging van de deuren.

Van 22 februari 12.00 uur tot 10 maart 12.00 uur vindt werk plaats waarbij de scheepvaart gestremd moet worden in deze sluiskolk. De duwvaartsluis is wel open voor de scheepvaart, schippers zullen hier wel regelmatig te maken krijgen met langere wachttijden.

In de stremmingperiode vinden reparaties plaats aan de voegen tussen de betonelementen van de sluiskolk. Ook andere zaken zoals het vervangen van ladders en leuningen en het vervangen van de onderafdichting van de sluisdeur, gebeuren dan.

In 2008 wordt ook het beton van de torens van de smalle sluiskolk opgeknapt. Dit werk is in januari gestart en duurt tot het einde van het jaar. Een stremming van de sluiskolk is niet nodig voor deze werkzaamheden.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Utrecht