Onderhoud bruggen en sluis in de Gouwe Z-Holland

Verkeershinder N 207, Julianasluis, Coenecoopbrug en Hefbrug Boskoop

Den Haag – Vanwege geplande werkzaamheden aan de Julianasluis in Gouda, de Coenecoopbrug in Waddinxveen en de Hefbrug in Boskoop is het scheepvaartverkeer in de Gouwe tussen 8 december en 16 december 2007 gestremd. De werkzaamheden brengen de nodige overlast voor het wegverkeer met zich mee.

De Provincie heeft de werkzaamheden zoveel mogelijk gebundeld zodat er slechts eenmalig afsluiting van de vaarroute hoeft plaats te vinden. In bovengenoemde periode is er geen scheepvaart in de Gouwe waardoor er geen brugopeningen zijn. Verkeershinder is mogelijk.

Julianasluis in Gouda

Aan de Julianasluis wordt een sluisdeur vervangen waarvoor de zuidelijke sluisbrug van 8 december t/m 15 december 2007 wordt afgesloten. Verkeer wordt omgeleid over de noordelijke sluisbrug. Tussen 20.00 en 06.00 uur is op de noordelijke sluisbrug slechts één rijstrook beschikbaar.

Op de noordelijke sluisbrug wordt het zuidelijk fietspad afgesloten. Hierdoor moet alle fietsverkeer gebruikmaken van het noordelijk fietspad.

Coenecoopbrug in Waddinxveen

In de periode van 8 december t/m 15 december 2007 wordt een hoofdligger van de noordelijke brugklep van de Coenecoopbrug vervangen. Hierdoor is slechts één rijstrook beschikbaar voor het autoverkeer. Voor (brom)fietsers is er een versmalling van het fietspad.

Hefbrug in Boskoop

De Hefbrug is van 8 december t/m 14 december 2007 tussen 21.00 uur en 06.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Dit geldt ook voor (brom)fietsverkeer. De kabels van de brug worden vervangen waarvoor het noodzakelijk is dat de brug regelmatig omhoog moet blijven staan. Hierdoor is geen enkel verkeer mogelijk. Voor voetgangers en (brom)fietsverkeer vaart tijdens de afgesloten uren een gratis pont.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer over de Coenecoopbrug en Julianasluis kan door de werkzaamheden vertraging ondervinden.

Omleidingen

Bij de Julianasluis en de Hefbrug worden omleidingen met borden aangegeven.

Meer informatie

Kijk voor de laatste informatie over de werkzaamheden op www.zuid-holland.nl onder werk in uitvoering.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Zuid-Holland