Betondag 2007 trekt ruim 3.500 bezoekers

Donderdag 15 november 2007 vond in congresgebouw de Doelen in Rotterdam opnieuw de jaarlijkse Betondag plaats en ruim 3.500 bezoekers uit de (beton)bouwsector togen naar de Maasstad om kennis te maken met de nieuwste ontwikkelingen binnen deze branche. De Betondag vierde dit jaar haar 50-jarig jubileum en naast tal van inlooplezingen en presentaties gaven daarom ook afslankgoeroe Sonja Bakker en avonturier Marc Cornelissen acte de présencè met een aantal speciale themapresentaties.

De Betondag wordt jaarlijks georganiseerd door de Betonvereniging als nationale verenigingsdag voor haar leden. En deze Betondag 2007 was misschien wel de meest speciale editie van dit jaarlijks terugkerende evenement tot nu toe. De Betonvereniging bestaat dit jaar namelijk 80 jaar, de Betondag vierde haar 50-jarig jubileum, het ENCI Studiefonds organiseerde in 2007 voor de 30ste maal de ENCI Studieprijs, waarvan de winnaars tijdens de Betondag bekend werden gemaakt, en bovendien werden gisteravond in de St. Laurenskerk in Rotterdam reeds de winnaars van de 15e Betonprijs gehuldigd.

"Wij kijken met een bijzonder tevreden gevoel terug op deze jubileumeditie van de Betondag," verklaart Dick Stoelhorst, directeur van de Betonvereniging. "De Betondag is bedoeld om bezoekers enerzijds meer inzicht te geven in de ontwikkelingen binnen onze sector, maar functioneert daarnaast als platform voor alle betrokkenen uit de (beton)bouwsector om met elkaar van gedachten te wisselen over actuele onderwerpen, nieuwe technologieën en prangende vragen binnen de sector. Ik ben van mening dat we daarin zonder enige twijfel opnieuw zijn geslaagd." Bovendien is er tijdens de Betondag 2007 sprake geweest van een eensgezinde samenwerking van opdrachtgevers en opdrachtnemers in alle sectoren, GWW, Utiliteitsbouw en Woningbouw. Ook de deelname van woningbouwcorporaties was zeer verheugend.

Visie

Betonvereniging voorzitter Hans Nijssen ging in zijn Jaarrede in op de 80-jarige geschiedenis van de Betonvereniging en de ontwikkelingen die het materiaal beton en als gevolg daarvan de bouw-methoden de afgelopen decennia hebben doorlopen. Maar ook wierp de voorzitter een blik op de toekomst en sprak hij zijn bezorgdheid uit over de Nederlandse concurrentiepositie ten opzichte van de internationale bouwsector op het gebied van duurzame ontwikkeling. "We praten erover, meer, veel. En laten we wel zijn: er gebeuren goede dingen. Maar, zeg ik ook tegen onze minister van Verkeer en Waterstaat, Camiel Eurlings, wat zou ons land gebaat zijn met meer visie, met een grootscheepse visie, op een soort nationaal project van de toekomst. Want we missen die visie node. Zijn we in Nederland misschien te behoudzuchtig, te bang om te verliezen wat we hier hebben opgebouwd? Als we zo doorgaan loopt ons land hierop vast."

Sonja Bakker & Marc Cornelissen

Met als centraal thema ‘Betonvereniging 80 jaar jong en ervaren, Beton een goede toekomst!’ bood de Betondag 2007 meer dan ooit een uitgebreid en gevarieerd programma voor de bezoekers. In de Doelen in Rotterdam werden alle facetten van de betonindustrie belicht door middel van onder andere een congres, een tentoonstelling, inlooplezingen en tal van presentaties. Bovendien waren ook partners van de Betondag-bezoekers dit jaar van harte welkom, waarover afslankgoeroe Sonja Bakker en avonturier Marc Cornelissen zich ontfermden.

Tot slot nogmaals Dick Stoelhorst: "Met ruim 3.500 gasten hebben we dit jaar aanzienlijk meer bezoekers op de Betondag 2007 mogen verwelkomen dan de afgelopen jaren. Bovendien was de belangstelling voor de presentaties en met name de diverse inlooplezingen bijzonder groot. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we de toekomst als (beton)bouwsector gezamenlijk optimistisch tegemoet kunnen zijn."

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Betonvereniging