Buitendienststelling Akkrum succesvol

Omvangrijke buitendienststelling t.b.v. bouw nieuwe spoorbrug en onderdoorgang Akkrum succesvol

Deventer – Gedurende een 11-daagse buitendienststelling (zaterdag 7 tot en met dinsdag 17 juli 2007) is de oude spoorbrug verwijderd, zijn nieuwe funderingen en landhoofden voor twee nieuwe stalen bruggen aangebracht, zijn beide nieuwe bruggen gemonteerd en is de spoorbaan 1,80 meter verhoogd. Deze complexe en omvangrijke werkzaamheden zijn goed verlopen, waardoor op woensdagmorgen 18 juli de reguliere dienstregeling op het traject Heerenveen – Leeuwarden kon worden hervat, over deze nieuwe bruggen.

TCE zorgde voor uitwerking van het definitief ontwerp, dat is gebaseerd op een voorstel van de bureaus Rolf en Boorsma, en voor het bestek voor de verhoging van de brug en de toeleidende spoorbaan en de ondertunneling. Tevens verzorgt TCE de directievoering en het toezicht tijdens de uitvoering van de werkzaamheden.

TCE is de permanente samenwerking tussen Witteveen+Bos en DB International (voorheen DE Consult) ten behoeve van het leveren van adviesdiensten voor de railinfrastructuur in Nederland. TCE beschikt over de erkenningen van ProRail om werkzaamheden aan het spoor te mogen voorbereiden.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Witteveen+Bos