Nederland en Japan Bouwen met Water

Delft – Van 18 t/m 22 juni 2007 vindt een Design Workshop plaats in het kader van het Twinning Project on minimizing flood damage to urbanized areas. DG Water van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, de provincie Noord-Holland, de provincie Zuid-Holland en het NWP organiseren dit samen met het Japan Water Forum. Een tiental Japanse experts (water, ruimtelijke ordening) komt naar Nederland om samen met een Nederlands Expert team een ontwerp te maken voor een gebied met een specifiek waterprobleem. De basis voor het ontwerp is het ‘Bouwen met Water’ project in de Haarlemmermeer.

Het idee voor het combineren van de Nederlandse en Japanse kennis op het gebied van ‘Leven met water’ en ‘Ruimte voor de rivieren’ is voortgekomen uit een fact-finding missie naar Japan in juni 2005, die onder leiding van Staatssecretaris Schultz van Haegen heeft plaatsgevonden.

Op vrijdag 22 juni 2007 zullen de resultaten van de Design Workshop worden gepresenteerd aan vertegenwoordigers van de diverse publieke partijen binnen de Nederlandse water sector en aan de delegatieleider van het Japan Water Forum. U bent van harte bij deze presentatie. Aanmelden kan via a.vanzuylen@nwp.nl waarna u specifieke informatie zult ontvangen over programma, locatie en tijd.

Achtergrondinformatie (verzorgd door de redactie van Infrasite)
Schultz van Haegen op watermissie naar Japan (03-06-2005)
Meer samenwerking met Japan op watergebied (09-06-2005)

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Netherlands Water Partnership (NWP)