Verkeer en Waterstaat helpt overstroomd Jakarta

Den Haag – Naar aanleiding van de recente overstromingsproblemen in Jakarta heeft staatssecretaris Melanie Schultz van Haegen het Indonesische ministerie van Publieke Werken laten weten dat zij bereid is te helpen bij het zoeken naar duurzame oplossingen voor dit soort problemen. De staatssecretaris wil dit doen samen met het Netherlands Water Partnership (NWP), een netwerkorganisatie die opereert als onafhankelijk coördinatie- en informatiepunt voor de Nederlandse watersector.

Zij reageert hiermee op een verzoek van het Indonesische ministerie in het kader van een samenwerkingsovereenkomst op watergebied tussen beide landen. Naar aanleiding van eerdere overstromingen in 2002 is door Indonesië en Nederland al een studie uitgevoerd en is reeds een plan van aanpak ontwikkeld. Ook wordt gezamenlijk al enige jaren gestudeerd op integrale oplossingen voor de stedelijke waterproblematiek in centraal Jakarta rond de rivier de Ciliwung. Op deze studies kan nu snel verder worden gebouwd.

Een kleine missie van waterexperts vertrekt nog deze week naar Jakarta om het aanbod van de staatssecretaris en het NWP nader vorm te geven.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Ministerie van Verkeer en Waterstaat